Erdészeti-tó "Pisztrángos-tó"




Az erdő legkedveltebb pontja ez a tó. A tavat a tiszta vizű Gaja-patak táplálja a tó körül vannak kialakított tűzrakóhelyek, padok, asztalok, pavilonok sőt még egy játszótér is a gyereknek amit messzebb raktak a tótól Így nem zavarja a horgászokat. Fontos leírnom, hogy van ívóvíz vételi lehetőség is. Aki nem éri be a vízzel annak jó hír, hogy van büfé ahol sör is van. A tóról annyit, hogy olyan ember ne menjen oda horgászni aki szeretné megfogni élete legnagyobb halát, mert az nem itt fogja megfogni. A tó olyanoknak való aki szeret sütni, főzni a horgászat mellett és szereti a szép tájat. Annyi biztos hogy a horgászoknak unatkozni nem nagyon lehet mert van hal bőven. Én legtöbbször 2-4kg-os pontyokat szoktam fogni. Lényeges, hogy kis horoggal 1szem csemege kukoricával és a nádas közelében horgásszunk. Körülbelül 30 alkalommal jártam ott és átlagosan 3-4 pontyot fogtam és egy olyan alkalom volt amikor nem fogtam semmit. Fontos megjegyeznem, hogy itt nem etetik a halakat itt egészséges, erős halak vannak amik nincsenek túletetve mint máshol.

Csuka, kárász és egy ponty


Szintén..
Kicsit megéheztünk....




                                                                                                                                    

8 megjegyzés:

  1. nagyon Jó , Norának is nagyon tetszik

    VálaszTörlés
  2. Írja már meg valaki,hogyan jutok ehhez a szép tóhoz Bodajkról elindulva.Sajnos az útvonal keresőn nem igazodom ki, kicsit béna vók, előre is köszönöm:Kató néne

    VálaszTörlés
  3. Menj a Kesselőhöz és az erdő fele a földesúton kell végigmenni át a vadkerítésen,az Alba - Régia fele az Ádám és Éva fáig és ott balra és az új hídon át kell menni és ott vagy. Az út kb. 1 órás út gyalog. Érdemes körülnézni,bográcsozni meg horgászni.

    VálaszTörlés
  4. Két óra alatt 27 kg csukát fogtam itt, 7,5 / 10,5 / 9,5 kg-ost. Vitatkoznék azzal, hogy aki az élete halát akarja fogni, ne ide jöjjön... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló Szimix! Tudnál róla képet küldeni?? Felraknám mert ez rekord méretű!

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok pergetni lehet ezen a tavon? Mivel lattam a csukarol keszult kepet de nemtudom h csak uszoval lehet csukazni vagy pergetve is

    VálaszTörlés
  7. Hol lehet napi jegyet kapni ide?

    VálaszTörlés